diumenge, 20 de novembre del 2011

VISITA D'ARTURO BAGUR

El dimecres passat vam tenir la sort de comptar amb la visita d'un dels components del grup Traginada, màxim exponent de la música menorquina fa 30 anys.
Deixaré que siguin els alumnes de sisè els qui vos expliquin, amb els seus comentaris, què ens va explicar, què vam aprendre, què vam fer...A continuació us deix unes fotos i un vídeo perquè en tingueu un poc d'idea:



14 comentaris:

  1. Som na Carlota i na Nerea de 6A:

    Na Tonyi ens va explicar que fa uns cuants anys quan ella era patita no es podia parlar en public si no que nomes es podia parlar manorqui a casa.
    Quan na Tonyi volia parlar català anava a u institud que li donaba calasses en català a amagades. Na Tonyi va explicar que ella li agradaba la llengua catalana i que tenim sort de parlarla.

    ResponElimina
  2. Hola , som na Milena i na Lucia de 6è A i vos explicarem un poc que nos va explicar en Arturo ,ens va explicar moltes coses ,una d'elles era que la majoria de les cançons que cantaven les havien après d'altres persones com per exemple "lo cavaller i lo vinyoler" que la van aprendre d'una dona .
    Una altra cosa es que van grabar 3 discos i que va ser molt exitòs a Menorca .
    També ens van explicar que van sortir en un programa de televisió , que en aquella època era molt important sortir a la televisió.

    ResponElimina
  3. Som en David i en Zak de 6é A.
    anys enrera no es podia xerrar català, la gent cantava en català amagats. ens va explicar que l'amo de son carabassa la van crear a catalunya pero els de Traginada la van cantar amb un altre tonada . Vam cantar tots junts a la classe i en Arturo Bagur cantava molt be i tocava les cançons amb el piano.

    ResponElimina
  4. la canço de son carabassa sonava amb n altra to pero traginada va cambiar el to i ara els de Menoraca le canten com a traginada tito y max 6ª

    ResponElimina
  5. Hola som na LAURA i na LIBE de 6èA.

    Traginada era un grup menorquí que feien cançons que explicaven coses de Menorca.
    N'Arturo ens va explicar que la cançó de ,L'amo de son carabassa, es cantava d'una altra manera i ells la van transformar i la gent es pensava que es la tradicional però en realitat la que va fer el grup Traginada no es la tradicional, s'hi ha tornat.
    La cançó de lo vinyoler i lo cavaller la van conservar d'aquella forma perquè una dona des Mtgorn Gran, li va cantar d'aquella forma:
    (Era com la llengua Mallorquina)

    ResponElimina
  6. Hola som , na Cristina ,Talia ,Lara Vam cantar cançons de Traginada ,va ser molt divertit.Ens ba esplicar moltes cosas y ens va ensenyar un vidio de quan era mes jove de cuan tocava el piano tambe del seu jerma i tambe cantaba.
    En Arturo Bagur ba explicar que ell i els seus amics eran musics .Ell i el seu grup varen interpretar moltes cansons menorquienes i les cansons sa varen fer famoses.

    ResponElimina
  7. Carmen esta molt be aquet bideo
    adeu

    ResponElimina
  8. Carmen está molt be aquet bideo

    ResponElimina
  9. hola Carme m ' agrada molt aques video tambe ses fotos


    adeu sara sintes

    ResponElimina
  10. hola som na Lucia de 6è A y m'agrada molt aquest video.Tambe m'agrada com cantam tots i com ens ayudava na carme a cantar.

    ResponElimina
  11. Hola ,som n'Arturo. Vaig ser molt feliç l'altre día a la vostre escola !. Gracies de tot cor.

    ResponElimina
  12. Hola,
    Som na Tonyi, sa dona den Turo, i quan he vist aquest video i les fotos i els comentaris, no puc fer de menys que dir-vos: enhorabona!! canteu molt bé.

    ResponElimina
  13. Gràcies a tú, Arturo (en nom de tots els fillets i mestres que hi vam ser presents).

    ResponElimina
  14. es una pena que els de 2 cicle no ho poguessim anar a veure... bah, dona igual!

    ResponElimina