dimecres, 14 de febrer de 2018

LINK UP: L'ORQUESTRA CANTA

Els alumnes de 5è estan treballant en un nou projecte musical anomenat "L'orquestra canta", emmarcat dins el programa LINK UP del Weill Music Institute, institució que pertany al prestigiós Carniege Hall de Nova York. 

"Link Up" es desenvolupa als EUA des de fa més de 30 anys, i està adreçat a alumnes d'entre 8 i 11 anys, amb la intenció que "connectin" (això vol dir link up) amb les orquestres de les seves ciutats. Des del 2003 el programa s'ha obert a comunitats educatives de tot el món. Durant aquesta temporada, 2017-2018, la col·laboració es desenvoluparà amb més de 100 orquestres dels EUA, Canada, Brasil, Kenia, Espanya, Japó... i on participaran més de 400.000 estudiants i professors. 

Es tracta d'un projecte col·laboratiu, coordinat des del Conservatori de Música de les Illes Balears, pels professors Víctor Monte i Antoni Carrillos, en el que participaran uns 400 alumnes de 5è de vuit escoles procedents de Maó, Es Castell i Sant Lluis. En la nostra versió, l'orquestra que actuarà junt als alumnes de primària, no serà una orquestra professional, sinó l'orquestra simfònica del Conservatori.

L'activitat es desenvolupa per parts:

1. Els mestres de primària realitzen un taller formatiu per conèixer els materials que empraran i coordinar-se.

2. Els alumnes passen uns mesos treballant a classe les diferents cançons que han de cantar o sonar amb la flauta dolça.

3. Es fa un concert final conjunt amb tots els alumnes, l'orquestra, cantants, el mestre de cerimònies... al Teatre Principal de Maó, el capvespre del divendres 1 de juny. Aquest concert no és un espectacle musical obert al públic, sinó una activitat pedagògica dirigida als infants. Per açò, i per una qüestió d'aforament del Teatre Principal, els pares i mares no podran assistir al concert final (però es realitzarà un vídeo). 

Enllaços d’interes:
Concert fet a Puerto Rico


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada